EN SUNN HISTORIE OM VELDIG GOD JUICE

På begynnelsen av 60-tallet ble den første spiren til dagens Brämhults satt. Visjonær og entreprenør Sigvard Berggren begynte å presse gulrøtter hjemme i kjelleren, i utkanten av Borås. I første omgang til eget forbruk, men ettersom ryktet om den gode og sunne juicen spredde seg, ville flere nyte produktet. Han investerte i bedre maskiner og bedriften begynte å vokse. Etter noen år tar en god venn av Berggren over utstyret. Sammen med sin familie driver han det lille juiceselskapet i flere tiår, hele tiden med nypressede gulrøtter i fokus. Visjonæren Berggren var ikke bare glad i nypressede gulrøtter, han var dessuten nysgjerrig på omverdenen og ville dele det han hadde opplevd på reisene sine. Med i bagasjen fra en reise til Afrika fulgte derfor løveungen Simba. I løpet av 1960-talet ble flere eksotiske dyr med hjem till Borås, til slutt ble de så mange at kommunen besluttet å åpne en dyrehage - Borås dyrehage.

1992: STARSKUDDET FOR DAGENS BRÄMHULTS!

Selskapet avlegger studiebesøk hos et lite sitruspresseri i Danmark, ved navn Valsølille. Inspirasjonen, håndverksgleden og kjærligheten til fersk frukt slår til med full kraft og et svensk-dansk samarbeid innledes. Smått om sen tar Brämhults over den danske bedriften, og Brämhults blir det første selskapet i Skandinavia som kjøper inn og presser sitrusfrukter.

Samme år byttes forpakningen, til den klassiske plastflasken. Den unike formen ble faktisk til på slump! Den opprinnelige flasken var smalere og høyere – så høy at den ikke fikk plass i boksene de skulle transporteres i. Derfor ble flasken trykket en anelse sammen, og resultatet ble den flasken vi kjenner i dag: litt lavere, litt tykkere og med riflet hals.

1994–1998: BRÄMHULTS JUICE LANSERES I DANMARK, NORGE OG FINLAND

De siste 20 årene har vi også forsynt våre nordiske naboer med fersk juice. I løpet av et døgn fra pressing ruller flaskene med nypresset innhold mot grensen! I Norge og Finland selges produktene under varemerket Brämhults, mens de i Danmark selges under varemerket Valsølille. Navnet Valsølille er med andre ord bevart siden samarbeidet med det lille danske sitruspresseriet.

2007: BRÄMHULTS BLIR EN DEL AV DET EUROPEISKE JUICEKONCERNET ECKES-GRANINI GROUP

Det nye eierskapet tillater Brämhults å fortsette å være det vi alltid har vært, men tilfører masse nyttig kunnskap fra internasjonalt hold. Spennende å være en del av et stort konsern der alle snakker om og lever for juice!

2018: FLYTTER TIL DANMARK

På øya Fyn bygger vi fremtidens presseri. Brämhults investerer i nye anlegg og den nyeste teknologien for å kunne tilby både høyere kvalitet og lenger holdbarhet på alle produktene våre.